Sulama Birliği Otomasyon Sistemini Kullanmanın Yararları

  • Anasayfa
  • /
  • Blog
  • /
  • Sulama Birliği Otomasyon Sistemini Kullanmanın Yararları
10 Mart 2022
Sulama Sisteminizi Neden Akıllı Bir Kontrolörle Otomatikleştirin?

Akıllı sulama denetleyicisi, sulama sisteminizi uzaktan kontrol etmenizi sağlayan, kullanımı kolay bir cihazdır. Sadece zamandan değil aynı zamanda sudan da tasarruf sağlayan sulama sisteminizi otomatikleştirmenize yardımcı olur.

Sulama sisteminizi otomatikleştirmenin kolay bir yolu, akıllı bir kontrolör kullanmaktır. Akıllı kontrolörler kablosuzdur, bu nedenle herhangi bir kabloyu veya tesisatı yönetmek istemeyen kişiler için uygundur. Sulama programınızı herhangi bir güçlük çekmeden kontrol edebilirler, bu da daha sonra ortaya çıkacak diğer görevler için zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

Akıllı kontrolörlerle otomasyonun faydaları şunlardır: zamandan tasarruf, su israfını önleme ve aşırı sulanmayı önleme.

Akıllı Kontrol Cihazı Sulama Sisteminize Nasıl Kurulur?

Denetleyiciyi birkaç adımda kolayca kurmak mümkündür.

Sulama sisteminizin ne kadar akıllı olduğunu düşünürseniz düşünün, yine de zaman zaman biraz yardıma ihtiyaç duyar. Kablosuz denetleyicilerin kullanışlı olduğu yer burasıdır.

Denetleyiciyi kablosuz olarak kurmak için şu basit adımları izleyin:

1 – Eski denetleyicinin fişini çekin

2 – Sulama sisteminizi kapatın

3 – Kablosuz denetleyiciyi takın ve Sulama Sisteminizle eşleşmesini ve bağlanmasını bekleyin.

Sulama Sisteminizde Akıllı Kontrol Cihazı Kullanmanın Bazı Faydaları Nelerdir?

Burada, akıllı bir denetleyici kullanmanın faydalarını özetleyecektir. Zamandan ve sudan tasarruf etmek için bu cihazları nasıl kullanacağınız konusunda size bazı fikirler verecektir. Ayrıca bu denetleyicileri nasıl kuracağınızı ve bakımını yapacağınızı da öğreneceksiniz.

Bütçe: Bir sulama kontrolörü kullanmanın getirdiği maliyet tasarrufu avantajı vardır. Sisteminizden geçen su miktarını hassas bir şekilde kontrol etmenizi sağlar, böylece su faturalarının yanı sıra enerji faturalarında da tasarruf sağlar.

Kontrol: Kontrolörler, sulama sisteminiz üzerinde tam kontrol sağlar, bu da onların ağaçlar, çalılar ve çiçekler gibi farklı bitki türleri için programlanabilecekleri anlamına gelir. Bu, onlara sulama programlarını hava durumuna ve hatta günün saatine göre ayarlama yeteneği verir, böylece bu zamanlarda meydana gelebilecek olası aşırı püskürtmeyi veya hasarı önleyebilirler.