Otomotiv Filo Yönetimi Ve Araç Takibi Için Çözümler

  • Anasayfa
  • /
  • Blog
  • /
  • Otomotiv Filo Yönetimi Ve Araç Takibi Için Çözümler
15 Şubat 2022
Araç takip sistemlerinde son durum

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte araç takip sistemleri daha kullanıcı dostu ve uygun fiyatlı hale geliyor. En yeni araç takip sistemi, uzaktan araç hareketsizleştirme, uzaktan kapı kilitleme ve otomatik hız kontrolü gibi özelliklere sahip entegre bir güvenlik sistemidir.

Araç takip sistemleri (VTS), sürücülerin bir kaza veya acil müdahale gerektiren başka bir durumda araçlarını uzaktan takip etmelerini sağlayarak güvenliğini artırmaya yardımcı olmak için kullanılır. Bazı şirketler VTS'yi şirkete özel nedenlerle kullanmayı tercih ederken, diğerleri bunu reklam kampanyaları için bir iş aracı olarak kullanır.

En yeni VTS, uzaktan hareketsizleştirme, kapı kilitleme ve otomatik hız kontrolü gibi, işletmelerin müşterileriyle hareket halindeyken bile daha iyi ilgilenmelerine yardımcı olabilecek özellikler sunar.

ARAÇ takip sistemi ile hız sınırı getirme, rota optimizasyonu ve bölge tanımlama, yoldaki trafik sıkışıklığını en aza indirmeye yardımcı olan bir teknolojidir. Bu sistem ile sadece trafik sıkışıklığının önüne geçmekle kalmaz, aynı zamanda işe gidip gelirken zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

Hız sınırı getirme sisteminin faydalarını ve ulaşım, şehir planlama ve bina yönetimi gibi farklı alanlarda nasıl uygulanabileceği tartışılmaktadır. Ayrıca, bu teknolojiyle ilgili zorlukları ve araçlara uygun sensörler uygulayarak bunun nasıl üstesinden gelinebileceğini tartışılıyor.

Araç takip sistemleri ile araç ve sürücü hakkında güncel ve geçmiş raporlar

Araç takip sistemleri, sürücülere araçlarının konumu, hızı ve yakıt tüketimi hakkında bilgi vermek için kullanılır. Araç takip sistemlerinin bu özelliklerden yararlanma durumlarının pek çok faydası vardır.

Bu sistemlerin uygulanmasına ilişkin mevcut raporlar, yakıt tüketimi, güvenlikte artış, trafik sıkışıklığının azaltılması ve iyileştirilmiş emisyonlar açısından olumlu sonuçlar göstermiştir. Bugün piyasadaki hemen hemen her araçta bir çeşit uzaktan takip cihazı kuruludur. Uydu tabanlı GPS, Wi-Fi tabanlı konumlandırma sistemleri, hücresel izleme cihazları ve hatta lastik basıncı monitörleri gibi daha temel olanlar dahil olmak üzere bu amaç için mevcut birçok teknoloji vardır.

Son on yılda araç ve sürücü takip sistemlerinin mevcut durumu hakkında çok sayıda rapor yapılmıştır.

Bir 2020 raporunda GTS hizmeti, "tüm kaynaklardan gelen verilerin artık büyük bir havuz olarak kabul edildiğini" belirtti.

Raporda ayrıca "sürücüsüz otomobillerin piyasaya sürülmesine sadece birkaç yıl kaldığı" belirtildi.

Telemetri İle Güzergah Optimizasyonu

Telemetreler, işletmelerin filo operasyonlarını optimize etmelerine yardımcı olan yeni bir tür AI destekli araçlardır.

Örneğin, bir telemetre, bir teslimat kamyonu filosu için en uygun rotayı hesaplayabilir ve sürücülerin hedeflerinden çok uzak olmadıklarından emin olmak için bunu mevcut rota ile karşılaştırabilir. Bu, işletmelerin rotaları gerçek zamanlı olarak optimize ederek yakıt tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltabileceği anlamına gelir.

Yenilik yapmaya devam ederken, bu yapay zeka destekli araçlar için gelecek parlak görünüyor.